پیرامون واژه کفش

پیرامون واژه
کفش واژه‌ای پارسی است که در پارسی میانه نیز به همین صورت «کفش» بوده‌است. مترادف کفش میتوان به پاپوش ،ارسی ،پاافزار، پاچپله ،پای پوش، پوتین ، چکمه ، دمپایی ، گیوه ، ملکی ،چارق ، نعلین و موزه نام برد .به سازنده و تعمیرکنندهٔ کفش، کفش‌گر یا کَفّاش گفته می‌شود. و در منابع کهن‌تر فارسی نظیر شاهنامه لفظ کفش‌گر به کار رفته‌است.
کفش یا موزه پا افزاری است برای محافظت و راحتی پای ادم به هنگام انجام کارهای گوناگون .

پای آدم دارای استخوان‌های بیشتری نسبت به هر اندام دیگری از بدن می‌باشد و در برابر خطرهای محیطی همچون سنگ‌های تیز و زمین داغ آسیب‌پذیر است که کفش در برابر این آسیب‌ها از پا محافظت می‌کند. طراحی کفش‌ها در طول زمان تغییرات بسیاری پیدا کرده، که ظاهر آن در اصل با کارکرد آن بستگی داشته‌است. کفش‌های امروزی در شیوه، پیچیدگی و هزینه تفاوت گسترده‌ای دارند. امروزه در طراحی کفش‌ها جنبهٔ آراستگی آن نیز در نظر گرفته می‌شود.
کفش‌های سنتی ایرانی:
کفش‌های قدیمی ایرانیان در انواع چاروق، گیوه، نعلین، اروسی یا اُرسی، سگکی، صندل، دمپایی ،قُندره و دهان‌دولچه‌ای،ملکی ونعلکی ساخته میشد.

برخی از انواع کفش‌های تاریخی جهان به این شرح است:

صندل مصری: این نوع صندل‌ها که قدمت آن‌ها به ۱۲۰۰ سال پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد، دو نوع بوده‌است یکی نوک تیز و دیگری ساده.
کفش یونانی: این کفش‌ها که به صورت لاانگشتی بوده‌اند، توسط سربازان و مردان آزاد استفاده می‌شده‌است که قدمت آن به ۱۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد.
پادوکای هندی: این نوع کفش قدیمی‌ترین نوع کفش هندی‌ها به‌شمار می‌رود و زمان استفادهٔ آن‌ها به قبل از دورهٔ راما و ودا بازمی‌گردد.
لیلی‌فوت چینی: این کفش‌ها مربوط به چین هستند و با توجه به اینکه داشتن پاهای کوچک معیار زیبایی محسوب می‌شد، این کفش‌ها اغلب کوچکتر از اندازهٔ پاهای معمولی بوده‌اند
دسته بندی کفش ها:
کفش‌ها را می‌توان به روش‌های مختلفی دسته‌بندی کرد.
از نظر ظاهر و نحوه محکم شدن کفش در پا می‌توان کفش‌ها را به انواع بندی، سگک دار و بی بند تقسیم کرد.
از نظر جنس کفش، می‌توان کفش‌های چرمی، پلاستیکی، کتانی، چوبی و مانند آن را متمایز کرد.

از نظر جنسیت و سن و سال نیز می‌توان کفش‌ها را به گروه‌هایی مانند مردانه، زنانه و اسپورت (هر دو جنس)، بچه گانه (دخترانه و پسرانه) تقسیم کرد.

از نظر کاربرد نیز کفش‌های معمولی ، ورزشی، صنعتی و مانند آن دسته بندی کرد.

 

کفش‌های معمولی:

طیف گسترده‌ای از کفش‌ها، برای استفاده روزمره و عمومی یا رسمی و اداری و یا مجلسی افراد مختلف ساخته می‌شوند. این کفش‌ها اغلب دارای زیره‌ا

این نوشته در کفش ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *